Kéztisztítás

kezmosasteszt5web

Az ipari kéztisztító krémek és paszták, a nevükből adódóan lényegesen erősebb tisztítóhatással rendelkeznek, mint a hagyományos kéztisztítók. A megerősített tisztítóhatást többnyire dörzsanyagok (dióhéj-; kukoricahéj őrlemény, faliszt, műanyag szemcsék), illetve aktív mosóhatású tenzidek biztosítják.

Hogyan válassza ki a megfelelő kéztisztítót?

Zsír, olaj, grafit, korom vagy más egyéb szennyeződéssel járó munkavégzés során, naponta akár többször is, erős szennyeződések elleni kéztisztítószert kell használni. A megfelelő tisztítóhatás érdekében ezek a termékek abrazív dörzsanyagokat (dióhéj-, kukoricahéj őrlemény, műanyag szemcsék) tartalmaznak. Gyakori kézmosás esetén ezek a szemcsék a bőr felső hámrétegét is leválaszthatják, így mikrosérülések keletkezhetnek a szarurétegen, melyek jelentősen megnövelik a kontaktallergia veszélyét. A megfelelő kéztisztító kiválasztásánál fontos, hogy ne azonnal a legerősebb tisztítóhatással rendelkező terméket válasszuk ki. Célszerű mindig azt a leggyengébb tisztítóhatással rendelkező terméket alkalmazni, amellyel még hatékonyan eltávolítók a szennyeződések, így is csökkentve a gyakori kézmosás által okozott hámsérüléseket.

Milyen kéztisztítók találhatók a LORDIN kézvédelmi programjában?

• ”Fűrészporos” kézmosó paszták, közepes- és erős szennyeződések ellen: Lordin, Cewipa

• Folyékony szemcsés kézmosó paszta oldószerrel, extrém szennyeződések ellen: Lordin liquid special

• Folyékony szemcsés kézmosó paszták természetes dörzsanyagok kombinációjával, közepes- és erős szennyeződések ellen: Lordin liquid, Cewipa liquid

• Szemcse nélküli folyékony kézmosó paszták, gyenge- és erős szennyeződések ellen: Cewi-San soft, Lordin fluid

• Ricinusolajból kivont viaszszemcsés kéztisztító érzékeny bőrűeknek gyakori kézmosához,  közepes- és erős szennyeződések ellen: Lordin Active Pearls

Hogyan alkalmazza az ipari kéztisztítókat?

Kézmosás előtt ne nedvesítse be a kezét, a szennyezett kézfelületen először oszlasson el egy kis mennyiséget (2-4 g), majd kevés víz hozzáadásával mossa le a szennyeződést. Végül bő vízzel alaposan öblítse le a kezét és szárítsa meg.

pdf-iconTájékoztató pdf megtekintése