Kézvédelem

 Kezvedelem-teszt-5-web

A munkavégzés előtti kézvédő krém, vagy más néven láthatatlan kesztyű / folyékony kesztyű használatával egy védőréteg hozható létre a kéz felületén, amely meggátolja a káros anyagok érintkezését a bőrrel munkavégzés során. A szennyező anyagok így nem a bőrfelületre, hanem a felvitt védőrétegre tapadnak rá, a szennyeződés így egyszerűen lemosható munkavégzést követően vagy a szünetekben.

Miért ajánlott a kézvédő krémek használata?

Gyakran az erősen szennyező, olajos, zsíros munkákat nem lehet elvégezni védőkesztyűben, ráadásul az egész napos kesztyűviselés során beizzadhat a kéz, a nem megfelelő védőkesztyű használata pedig további bőrbetegségek kialakulásához vezethet.  Az erős, abrazív szemcsés kéztisztítók gyakori használata a bőr szarurétegének károsodását okozhatják, ami egy idő elteltével kontaktallergiához is vezethet.

A kézvédő krémek használatával megőrizhető bőr ellenálló képessége és egészsége, így elkerülhető a különféle bőrbetegségek kialakulása. A felvitt védőréteg semlegesen viselkedik a bőrön, nem hagy ujjlenyomatokat a felületen, nem gátolja a munkavégzést, így kiválóan alkalmazható olyan esetekben, amikor a védőkesztyű használata nem lehetséges vagy kötelezően előírt.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kézvédő krémet?

A megfelelően kiválasztott kézvédő krémet nem tudják feloldani a káros anyagok, ezért először is meg kell vizsgálni, milyen anyagokkal érintkezhet a bőr munkavégzés során, ez alapján három kategóriát különböztetünk meg:

Vízben oldódó anyagok: cement, mész, tisztítószerek, fertőtlenítőszerek, hígított savak és lúgok, stb.

Ajánlott termék: Lordin Protect F

Vízben nem oldódó anyagok: olaj, oldószer, gyanta, lakk, stb.

Ajánlott termék: Lordin Protect T

Váltakozó igénybevétel esetén: például olaj és tisztítószerek váltakozó használata munkavégzés során.

Ajánlott termék: Lordin Multiprotect

Hogyan ajánlott használni a kézvédő krémeket?

Munkavégzés előtt a tiszta és száraz kézre vigye fel a védőkrémet, majd egyenletesen oszlassa el. A veszélyeztetett területeken, pl.: ujjak között, körmökön, különösen ügyeljen a megfelelő felvitelre. Hosszabb ideig tartó munkavégzés esetén, a folyamatot ismételje meg. A termék szembe ne kerüljön.

pdf-iconTájékoztató pdf megtekintése